ESOGÜ Öğretim Üyelerinin "Dünya Çapında Akademisyenlerin Atıf Göstergeleri" Başarısı
25.11.2020

Atıf, h-index, hm-index gibi çeşitli atıf indikatörlerine göre yapılan değerlendirmede ilk %2’lik dilime giren isimler arasında ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Metalurji Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Anık, Kimya Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Sevgi Şensöz, İnşaat Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. İlker Bekir Topçu ve Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Vural Bütün yer aldı. Akademisyenlerin tüm kariyerleri üzerinden yapılan bu değerlendirmede %2’lik dilimde Türkiye’den toplamda 614 akademisyen yer aldı.

22 bilimsel alan ve 176 alt alanın kategorize edildiği makalede 2019 performans verilerine göre yapılan sıralamada da Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Bülent Görenek, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cemal Cingi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ener Cagri Dinleyici, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Muammer Kaya ile Prof. Dr. Mahmut Yavuz dünyada en iyi/etkili 161.442 bilim insanının arasında yer aldı.