PATENTLE TÜRKİYE 4. ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI
22.05.2024

Patentle Türkiye 4. Üniversiteler Patent Yarışması

Ülkemizde yerli patent başvuru sayısının artırılması, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması ve bilinç artırılması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları bilgilerle donatılması ve öğrencilerin, ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla Patentle Türkiye 4. Üniversiteler Patent Yarışması gerçekleştirilecektir.

Başvuru Şekli: Üniversite öğrencileri, 15 Aralık 2024'e kadar epats.turkpatent.gov.tr üzerinden e-Devlet yoluyla ücretsiz çevrimiçi patent başvurusu yaparak katılabilecektir.

Ödüller: Birinciye 100.000 TL, ikinciye 80.000 TL, üçüncüye 60.000 TL, dördüncü ila altıncıya 50.000 TL, yedinci ila onuncuya 40.000 TL, on birinci ila yirminciya 30.000 TL olmak üzere toplamda 850.000 TL ödül verilecektir

Dereceye girenler ulusal ve uluslararası buluş fuarlarına katılma imkanı bulacaktır.

Detaylı bilgi için buraya tıklayınız.