ESOGÜ’de düzenlenen seminerde, eğitim alanındaki çalışmaların fikri mülkiyet boyutu ele alındı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve ETTOM iş birliğiyle “Eğitimde Patent ve Fikri Mülkiyet Farkındalığı Semineri” düzenlendi. Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Zühal Çubukçu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe akademisyenler ve lisansüstü öğrenciler katıldı.
Eğitim alanında geliştirilen çalışmaların fikri mülkiyet açısından değerlendirilmesi ve ekonomik değere dönüştürülmesine odaklanan seminerde, konunun hukuki, teknik ve ticari boyutları ele alındı.
ESOGÜ Hukuk Fakültesinden Pelin Karaaslan, fikri mülkiyet hukukunun temel ilkeleri ve eğitim alanındaki akademik çalışmaların hukuki çerçevesi hakkında bilgi verdi. ETTOM Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Uzmanı Dr. Aybüke Berk Vardar, buluş bildirimleri, patent başvuru süreçleri ve üniversite bünyesinde sağlanan destek mekanizmalarını katılımcılarla paylaştı.
Kuantum Patent A.Ş. Genel Müdürü Barış Kurt ise sanayi ve teknoloji alanından örneklerle eğitim teknolojilerinin ticarileştirilme potansiyelini ve patent stratejilerini değerlendirdi.
Etkinlikte, özgün eğitim yöntemleri, dijital materyaller ve eğitim teknolojilerine yönelik uygun fikri mülkiyet koruma yollarının değerlendirilmesinin önemi üzerinde duruldu. Katılımcılara, çalışmalarını koruma süreçlerinde ETTOM’un sunduğu danışmanlık hizmetlerinden nasıl yararlanabilecekleri anlatıldı.
Eğitim alanındaki araştırma ve yenilik çalışmalarında fikri mülkiyet farkındalığının geliştirilmesini amaçlayan seminer, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.