TR | EN
ESOGÜ, TÜRKİYE’NİN EN GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA DOKUZ SIRA BİRDEN YÜKSELDİ
6.11.2020

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan 2020 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve etkileşim, ekonomik katkı ve ticarileşme olmak üzere 4 başlık altında 22 göstergeye göre sıralandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ETTOM) tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi Raporuna göre üniversitemiz, 185 üniversitenin değerlendirildiği bu endekste, toplamda 42,0 puan ile 2020 yılında 41. sıradan 32. sıraya yükseldi.

Bu yükselmede en çok pay sahibi olan akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Sıralama listesinin tamamına https://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/2020-yilinin-en-girisimci-ve-yenilikci-universiteleri-aciklandi bağlantısından ulaşabilirsiniz.